11 Ocak 2012 Çarşamba

ben bi tespit yapmaya kalkıştım.

ankarada yaşamış olanlar bilir, ankaray'a yetişmeye çalışanlar olur. bizim özetimizi yansıtan bir şey gözlemledim geçen gün.
merdivenlerden inmeye başlamıştım ki insanların yukarıya doğru çıktığını görüp koşar adımlarla yetişmeye çalıştım. o ana kadar normal bir insanın normal adımları gibi olan adımlarım useyin bolt adımları oldu. (benim adım da hüseyin) 6şar 7şer indim merdiveni. ama tam ulaşacakken dıııııt sesiyle kapı suratıma kapandı. o kadar insan bakıyor suratıma ama, öylece bakıyorlar, suratları yavaş yavaş kayarken camdan öylece baktılar... çocukların duymaması gereken birkaç söz çıktı o durumda ağzımdan.. dudağımı okuyanlar olmuştur, özür dilerim sizden, birkaç kez de yerimde zıplayacaktım sinirden. neyse ki tuttum kendimi.
hayır da basıl bir durumdur, oraya en son gelen sensin ve birden oraya ilk gelen konumuna düşüyorsun.. neyse konu dağılmasın. 5 dk sonra diğer ankaray geldi ve ben bindim.. tam hareket edecekken 40lı yaşların henüz başında boyu benden biraz kısa ( ki benden kısaysa cücedir) bir amcamız 5 dk önce benim düştüğüm duruma düşmüş, ben ise 5 dk önce bana bakanların arasına katılmıştım... durduruun ulaaaaaaaaaaaaan!! diye bağırasım geldiyse de sadece gözlerimi kapatıp biraz saydım içimden 7-8-9 derken açtım gözlerimi ve karanlığa gömülü gidiyorduk tünel boyu...

varmak istediğim bişey yok ama şunu düşündüm o an.
bizim ilişkimiz de tam da böyleydi sanki. insanların yukarıya çıkması birşeyler hissetmemize ve koşar adımlarla birimizin diğerine koşmasına benziyor. o ana kadar mıy mıy giderken o andan sonra tam bir deli fişek...
ama tam varmak üzereyken ya sen yetişemiyorsun, ya da onun gitmesi gerekiyor ve dııııt sesiyle kala kalıyor birimiz. o kalan ikimizden biri, kim olduğu önemli değil..

ben useyin bolt gibi seke seke merdiven inerken ipodumda çalan parça  http://fizy.com/#s/1cns24

3 yorum:

  1. işte bu yüzden istasyonları seviyorum.
    hayatın kısa özeti gibiler.

    YanıtlaSil
  2. "Laaannn" diye bağırmak istersin bazenn.. Hatta "laağğnn" haline dönüşür. Ki bu tamamen içten ve gırtlaktan olduğunun göstergesidir.. Öyle bi' şey.. Cirrus da candır bu arada.. ;)

    YanıtlaSil
  3. haha koptum : "oraya en son gelen sensin ve birden oraya ilk gelen konumuna düşüyorsun.." ankaray klasiği bu cümleyi her Ankaralı en az bir kere tadacaktır :)

    YanıtlaSil